Tapis parket

tpvTapis parket is een massief parket zonder messing en groef. Dit parket is te leggen in veld patronen en in een groot aantal houtsoorten. Het is opgebouwd uit twee lagen; een 12 mm dikke tussenvloer van multiplex of spaanplaat en een massief houten bovenlaag van 6 of 10 mm dik.

De eerste stap is het verlijmen of spijkeren van de tussenvloer op de ondervloer. Daarna wordt het parket op deze tussenvloer gelijmd en gespijkerd.

De spijkergaatjes worden gestopt met een pasta dat gemaakt wordt van het schuurstof van de vloer zelf, vermengd met een bindmiddel. Deze vulpasta (eigenlijk vloeibaar hout) wordt tweemaal over de vloer uitgestreken en vult alle spijkergaatjes en eventuele kiertjes op.

Als laatste stap wordt dan de gehele vloer geschuurd, gepolijst en naar keuze afgewerkt.

Het resultaat is een schitterende, strak afgewerkte parketvloer. Tapis is zeer geschikt om in patronen te leggen. Denk bijvoorbeeld aan visgraat- en blokmotieven. Meestal betreft het verfraaide variaties op de tapis  vloer. Deze hebben als doel om een bepaald effect in de ruimte te  creëren. Deze ambachtelijke manier van leggen vereist vakmanschap en kan derhalve alleen door een zeer ervaren vakman (parketteur)  gelegd worden. Die ervaring vindt u terug in ons bedrijf.

 

 

 

Multiplank vloer

Multiplank

Multiplank bestaat een uit drager van berkenmultiplex en een toplaag van 4 of 6 mm dik eiken of tropisch hardhout.
Deze wordt in de fabriek kant en klaar afgewerkt en kan bij u zwevend of op de ondergrond met elastische parketlijm gefixeerd worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Planken vloer

DSC02571Een planken vloer wordt verlijmd en blind vernageld op een tussenvloer van 12 mm spaanplaat. Het voordeel van dit vastleggen is dat de vloer minimaal werkt en geluidsarmer is. Daarna kan de vloer op verschillende manieren behandeld worden; met lak, olie, hardwax of kleurolie hardwaw. Voor lakken en olieën gebruiken wij uitsluitend kwaliteitsproducten van Bona en Monocoat

 

 

 

 

Laminaat

laminaat

Laminaat is een composiet materiaal, dat bestaat uit diverse lagen materiaal (lamellen). Ook voor laminaat kunt u bij ons terecht.

Laminaat is door zijn kliksysteem gemakkelijk zelf te leggen, maar u kunt dit natuurlijk ook door ons vakkundig laten leggen, zodat u er jarenlang van kunt genieten.

 

 

 

 

Wij hebben verschillende gerenommeerde merken in huis waaronder:

QuickstepMeisterLocfloor